Umudun Kadınları İş Başında

Umudun Kadınları İş Başında
  • 31-08-2018

‘Umudun Motifleri’ projesinin el sanatları kursları Tece Hürriyet Mahallesinde Tece Cumhuriyet ilköğretim Okulu’nun bahçesinde yeni kurulan eğitim çadırında başladı.

Haftanın 6 günü 18.00-22.00 saatleri arasında yapılacak olan derslerde Pazartesi günü psikoloji ve el sanatları dersi, Salı, Çarşamba, Perşembe ve Cumartesi günleri el sanatları dersi, Cuma günü ise iletişim dersi verilecek.

Tece-Hürriyet Mahallesi’nde yaşayan dezavantajlı bireylerin kendi kültürlerini koruyarak, sosyo-ekonomik seviyelerinin yükselmesi için farkındalık yaratmak, modern yaşam umutlarının nasıl yeşertileceği üzerinden hareket ederek bölgede yaşayan bireylere el sanatları, sağlık, aile planlama, iletişim, sepet tasarımı eğitimleri sunulacak.

Verilecek kurslar ile farkındalığı sağlamak amacı taşıyan “Umudun Motifleri” projesinin ilk eğitim gününde Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, Proje Koordinatörü Dila Irmak, Merve Öztürk, İlçe Halk Eğitim Merkezi’nden görevlendirilen Gülümser Uygun, Mansure Ertekin, Psikolog Müge Beğenilmiş ve 25 kursiyeri yalnız bırakmadı.

Kaymakam Kamil Kıcıroğlu, çadırda eğitimin ilk gününde kursiyerlerle tanıştı, eğitmenlerden dersler hakkında bilgi aldı ve Muhtar’dan da proje kapsamında yapılacak eğitimler ve mahallenin genel olarak durumu hakkında bilgiler aldı.

Çocuklar için spor ve sanat

Okul bahçesinde kurulan kurs çadırı etrafında toplanan mahallenin çocukları için de spor ve sanata yönelik yine okul müştemilatı içinde kurslar açılarak hem çocukların eğitim mahallinde yaratabilecekleri olumsuzlukların önüne geçilmesi, hem de kabiliyetli çocukların okul saatleri dışında kişisel gelişimlerine katkı sağlanması amaçlanıyor. Çocuklara yönelik açılacak kurslar ile onların hayata daha iyi hazırlanmaları, eğitim süreçlerinin içinde daha uzun süre kalarak modern yaşama daha hızla ayak uydurmaları hedefi gözetiliyor.

Kaymakam Kamil Kıcıroğlu ziyaret esnasında Tece Hürriyet Mahallesi’nde okuyan çocuklara birer kalem kutusu da armağan etti.

Paylaş!