MOXO TESTİ

MOXO TESTİ
  • 05-04-2021

Moxo Nedir?

Moxo Dikkat Testi, 6 ile 65 yaş aralığındaki çocuk ve yetişkinler için ayrı ayrı hazırlanmış bu konuda deneyimli uzmanlar tarafından uygulanan güvenirliği yüksek bir dikkat testidir. Test çocuk ve yetişkinler olarak 2’ye ayrılmakla beraber 8 aşamadan oluşmaktadır. Yetişkinlerde 18 dakika, çocuklarda ise 13 dakika sürmektedir. Özellikle 6-12 yaş aralığındaki çocuklar için fazlasıyla bu testten yardım alınmaktadır.


Ne için kullanılır?

-Dikkat eksikliği,
-Zamanlama,
-Dürtüsellik,
-Hiperaktivite problemlerinin gözlem ve tanı süreçlerine yardımcı olmak için kullanılmaktadır.
Özellikle dikkat eksikliği okul çağlarındaki çocuklarda sıklıkla görülebilmektedir. Bu nedenle okul başarısı için gerekli olan dikkat, odaklanma ve zamanlama konularında sorunlar yaşayan çocuklar için uygulanması önerilmektedir. Yetişkinlerde ise odaklanma ve zamanlama becerileri tespit edilip kendisine uygun çalışma sağlanabilmektedir.

Nasıl Uygulanır?

Bilgisayar üzerinden uygulanan bu test görsel ve işitsel çeldirici, dikkat dağıtıcılar kullanılarak kişinin dikkat performansını ölçen bir testtir. Test sırasında kişi pek çok çeldiriciye maruz bırakılmaktadır. Tamamen dijital olması nedeniyle de öznelliğe yer vermeyerek objektif sonuçları algılamaktadır.

Paylaş!